Radiokrönika: Hajslakt och rovdrift.

Publicerat: februari 15, 2010 i Krönikor

Jag är inte speciellt förtjust i miljöfanatiker som sätter på sig den höga moralens kappa för att ge vanliga människor dåligt samvete för att dom inte sorterar soporna eller handlar miljömärkta varor.
Men kära lyssnare. Jag blundar inte för den rovdrift som pågår mot naturen och som ingen av oss i längden kan ignorera.
Jag såg en dokumentär häromkvällen som handlade om hajar. Hur den Taiwanesiska maffian har mutat sig in i Costa Rica för att kunna bedriva illegal export av hajfenor. Hur hundra miljoner hajar om året får fenorna avskurna och sedan blir tillbakaslängda i havet för att dö en långsam död.
Syftet med denna tortyrliknande stympningscermoni är att den dekadenta och parasitära societeten i vissa länder tycker det är fint att äta hajfenssoppa på bröllop och på exklusiva middagar. 
Andra matälskare mumsar på utrotningshotade schimpanser eller valar. Allt för att hitta mer och mer exklusiva nöjen för den självutnämnda eliten.
Hade det bara varit dekadens från dessa slöhögars sida så hade de gärna kunnat äta hästskit för min del, men denna masslakt av hajar rubbar hela ekosystemet i havet.
Havet utger två tredjedelar av hela jordens yta, och är en utav de största och viktigaste syreproducenterna för oss. 
När dessa gangsters skövlar på det här viset, påverkar det havet så mycket, att korallfiskarna som är hajens föda blir för många och äter slut på all syreproducerande plankton.
Världens elit försöker med andra ord att leka Gud.
Dom har blivit så blinda av sin egen makt, sina gränslösa behov och sin förstörelselusta att dom bestämt över vad och vilka arter som ska få leva och inte.
Så långt har alltså detta globala utsugningssystem drivit vissa människor.
 
Så massakreras den vackra moder jord och alla dess unika varelser på liv och själ. Gudomligheten i alltet svärtas ner och trampas på av en samhällsordning som skapar träskliknande blodsugare istället för ljusbringare och skogsandar som höjer den skimrande fanan för en värld utan klasskillnader och artförtryck.
En paradisvärld som låter som en avlägsen utopi när man ser hur det idag ser ut.
men utan vackra utopier händer ingenting och vi fortsätter att leva i vår illusionära Matrixmardröm.
För vilket val har vi egentligen? Skall vi blunda eller skall våra barnbarn få uppleva detta ragnarök som vi alltmer rusar emot.
När vi har drivit jorden så långt att vi är förbi all räddning.
När regnskogarna är nedhuggna, haven är utfiskade, vattnen förorenade, och fossilbränslet är slut. Vad skall man göra då?
Vilka exklusiva maträtter skall då eliten glufsa i sig?
Ja kamrater. Problemet är inte om vi sopsorterar eller inte. Utan problemet är att hela systemet i världen måste ändras. Om girigheten är världens drivkraft så drabbas alla. Även du och jag.
Valet är alltså vårt.
Detta är Renzo Aneröd och jag önskar er en fortsatt trevlig dag.
 

kommentarer
  1. Hej Renzo,
    i NZ ar det en stor ‘cash crop’ det har med haj fenor. En asiatisk man kommer ned till wharfen, med crisp $100 notes i fickan, vager upp haj fenorna och betalar kontant. The black market is alive and well. Haj kropparna far de inga pengar for, sa de slangs overboard. Vad jag ocksa tycker ar hemst ar nar folk som hatar hajar och stingrays skar av fenor for att bara javlas. Twisted!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s