Vägen eller målet?

Publicerat: februari 22, 2010 i Träning

Om man som jag i styrketräningen ligger någonstans mellan allmänt styrketränande och det man kallar seriöst tränande så påverkar träningen mycket i ens liv. Man planerar vilka musklergrupper man skall träna under veckan och funderar över hur man kan öka intensiteten på träningen genom att testa olika metoder. Muskelökningen sker ju bara om man konstant ökar trycket på musklerna antingen genom tyngre vikter, bättre kontakt, kortare vilopauser samtidigt som musklerna måste ha variation på träningen så att de inte vänjer sig vid samma motstånd.

Och om man som jag älskar att se mycket i livet som ett projekt som man ständigt kan förbättra eller utveckla så är kroppsbyggnad en utmärkt sidosysselsättning.

Jag vet vad som krävs av att bli en seriös kroppsbyggare och därför har jag största respekt för dom som går hela vägen och skulpturerar om sina kroppar till perfektion. En kroppsbyggare är en sann konstnär som använder sin egen kropp som material och vilka andra konstnärer, författare och liknande går in så hårt för sitt skapande?

Ingen skulle jag vilja påstå. Och då är jag själv en författare. Så jag vet att det krävs mer att bygga en kropp en att skriva en bok.. ( Okej. Båda krävs mycket av, men det krävs i alla fall inte mindre passion för sin konst att bygga kropp än att skapa ett litterärt verk)

Men nu har jag alltså inte (ännu) gått så långt att jag har börjat kroppsbygga så seriöst att jag har kunnat tävla. Vissa mål kanske måste förbli ouppnådda. Jag är förmodligen orolig för att jag skulle sluta träna om jag skulle nå målet med att tävla. Who knows.

Så jag kommer förmodligen ständigt prata om att jag “nästa år skall vara med i en tävling” medan jag istället skriver bok efter bok, gör film efter film och påbörjar nya projekt som att sätta upp pjäser, göra filmmanus och måla tavlor. Där rullar det ständigt på. Men ändå fortsätter jag att säga “nästa år är målet att tävla i classic bodybuilding..”

Alla behöver mål, och dom mest målen skall genomföras. Men vissa kanske inte är meningen att skall genomföras utan det är vägen mot målet som är grejen. Vilket jag hatar i vanliga fall. Jag älskar när en bok eller film är klar och ser redan framför mig nästa bok eller film eller vad det nu är. Så kanske någon gång när jag är pensionär så kommer jag stå på en tävlingsscen i en veteranklass. Vem vet?

Jag återkommer i ett annat blogginlägg om träningsschema och mathållning så att ni som vill börja träna kan få lite råd och inspiration.

Ps. Nu skall jag iväg på förhandsvisningen på vår nya film. Skriver kanske om det sen.

Gå in på länken: http://www.filmbeat.se/

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s