Förhandsvisningen av ”För alltid patriot”

Publicerat: februari 23, 2010 i Föreläsningar

Vår nästa film “För alltid patriot” hade förhandsvisning igår på jazzklubben Nefertiti i Göteborg. Det var en så kallad Work in progressvisning. Alltså att filmen ännu inte är helt klar.

Det var nära att jag skippade visningen. Snön alltså. Jag tycker det är skitvackert med snön. Den tystar och döljer en stads fulhet så jag gnäller inte på den. Men jag orkar heller inte vänta på sega bussar eller knö som ett jävla boskap på en spårvagn.

Tanken var att journalisten Daniel Olsson skulle hämta upp mig med bil. Han skulle också vara med på eftersnacket som expert på nationalism osv. Han gjorde verkligen allt för att komma in till stan från sin kranskommun men efter en och en halvtimmes telefonkontakt där han var fast på E 20 för att en lastbil kört av vägen och de bildats kilometerlånga köer så blev han tvungen att vända hem. Han skulle inte hinna tills filmen var klar.

Så jag ringde en vän som har taxibolag som hämtade upp mig istället.

När jag kom fram till Neferti var filmen nästan klar och jag såg min kollega Bo Harringer sitta längst bak att titta. Jag föredrar att komma och snacka när filmen är färdig. Jag blir bara rastlös att titta på nån av mina filmer tillsammans med en publik.

 

Lokalen var full. Vilket jag inte räknat med i och med vädret.

Tanken med visningen var att vi skulle pejla av med publiken om man hängde med i olika klipp och att handlingen/dramaturgin etc funkar.

Det är en viktig fas innan en film helt färdigställs och vi brukar visa råmaterial på våra filmer för en mängd olika testgrupper.

Och det blev en lång diskussion med många bra tankar. Det verkade som att filmen väckte engagemang, och det är som det skall vara.

När snacket var klar var det en grupp engagerade ungdomar som jag snackade klassidentitet med vilket alltid är förbannat kul. Så kört hårt med klasstoltheten kamrater.

Sedan ringa taxisnubben igen och hemåt. Jobba med nästa filmprojekt och planera inför föreläsningen på Volvos fackklubb dagen efter ( Idag) Hur det gick skriver jag om imorgon.

Ha en fortsatt trevlig kväll.

Se ett klipp ur filmen:

http://vids.myspace.com/index.cfm?fuseaction=vids.individual&videoid=25752633

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s