Work-in-progress visning av Thailandsdrömmar under konferens för kvinnofrid

Publicerat: november 24, 2013 i 1

Den 22:a november var vi i Stockholm och hade en work-in-progress visning av vår dokumentär Thailandsdrömmar som är under produktion. Filmen tar upp vad som är kärlek och vad som är utnyttjande i relationer och möten bland svenska män och thailändska kvinnor.

Vi upptäckte ganska snart att just detta Clarion hotell har en asiatisk inriktning vilket var passande med tanke på temat i vår dokumentär. Hotellets restaurang hade asiatisk mat från fyra delar av Asien, på tv:n fanns en thailändsk kanal som visade de typiska thailändska såpor man är van att se i Thailand och i receptionen hade dom anställda en orkidé på kavajen. Det stod till och med ett foto på thailändska kungaparet på receptionsdisken, men där undrade vi om det kanske till och med är så att hotellägaren har en thailändsk fru?

På fredagen visade vi en 30 minuter work-in-progress och hade sen 30 minuter avsett för frågor. 45 personer hade anmält sig men det var ca 15 personer extra som dök upp vilket vi tyckte var väldigt roligt. Det fick ställas ut stolar i mittgången och längst bak och resten fick stå. Med på plats var bland annat representanter från Migrationsverket, Länsstyrelser och kvinnojourer runt om i Sverige och de hade många bra frågor, tankar och erfarenheter som vi tror kan leda till bra utveckling i dessa frågor. Filmen fick ett mycket bra mottagande och nästa steg är att klippa klart en version som är till för liknande sammanhang. Filmen kommer bli ca 45 minuter lång. Det kommer även bli en lång dokumentär.

Om ni också vill anlita oss för att komma ut till er och ha en visning samt föreläsning/frågestund kan ni kontakta vår kollega Cecilia Kri på cecilia@anerodkultur.se.

Vi rekommenderar 45 minuter filmvisning och 45 minuter föreläsning/frågestund, då tiden brukar gå fort och det är många frågor/tankeställningar som brukar komma upp. Men det går också bra med 45 minuter filmvisning och en kortare frågestund.

Kollage kvinnokonferens clarion version 2

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s